Здравейте! Моля за помощ! В бюджетно предприятие съм. Имаме служител, който е навършил 67 години през 2014 г. и има общо 33 години трудов стаж. Последните девет години са в нашето предприятие на 4 - часов работен ден. Въпросът ми е - може ли лицето да се пенсионира съгласно чл. 68 ал. 3 от КСО, т.е. придобило ли е право на пенсия?
Предварително Ви благодаря!
Не, не са учители. Според вътрешните правила следва да се възстанови сумата за дните, над 3 месеца болничен. В случая лицето е било в болничен 3 месеца и 8 дни. Следва да възстанови сума за облекло за 8 дни.
Здравейте! През месец Март сме изплатили на служителите суми за облекло. След продължителен болничен на служител предстои възстановяване на изплатена сума за облекло от този служител. Ако начисля това вземане 4213/4211... ще ми остане салдо по сметка 4211... Как според Вас следва да се осчетоводи, за да няма салдо?
Здравейте! Искам да попитам откога лицето се води в Майчинство - от първия болничен за бременност и раждане или след изтичане на 135 дни? А чл. 163 от КТ от първия ден от първия болничен ли се чете? Предварително Ви благодаря!